lørdag 5. desember 2009

Syltetøyglasset og to kopper kaffe...

NÅR TINGENE I DITT LIV VIRKER NESTEN UOVERKOMMELIGE, NÅR 24 TIMER I DØGNET IKKE ER NOK, SÅ HUSK SYLTETØYGLASSET OG KAFFEN...
En dansk professor sto foran sine filosofistudenter
med noen ting foran seg. Uten et ord tok han frem et stort, tomt syltetøyglass og begynte å fylle det med golfballer.

Da han hadde gjort det, spurte han klassen om glasset var fullt, og de var enige om at det var det. Så tok professoren fram en eske med småsteiner og begynte å helle dem i glasset. Han ristet lett på glasset så småsteinene fordelte seg mellom golfballene. Så spurte han igjen studentene om glasset var fult, og det mente klassen at det var.

Deretter tok professoren fram en eske med sand å begynte å helle den opp i glasset. Sanden fylte naturligvis det resterende hulrommet i glasset. Igjen spurte han om det var fullt og klassen svarte enstemmig ja.
Tilslutt tok professoren to kopper kaffe og helte ned i glasset. Hulrommet mellom sandkornene ble nå effektivt fylt. Studentene lo.

"Nåvel", sa professoren da latteren var stilnet av. "Hvis dere nå forestiller dere at dette glasset representerer deres liv.
Golfballene er de viktige tingene i livet-deres familie, kjæreste, venner, barn, helse og yndlingspasjoner- de ting som selv om alle andre ting gikk tapt og bare disse tingene var tilbake, ville gjøre deres liv fullkomment.
Småsteinene er de andre tingene som betyr noe, som jobb, hus, bil..
Sanden er alle andre småting."

"Hvis dere putter sanden ned i glasset først, er det ikke plass til verken småsteinene eller golfballene. Det samme gjelder i livet. Hvis dere bruker all deres energi og tid på de små ubetydelige tingene, får dere aldri plass til det som er viktig for dere."

"Vær oppmerksom på de ting, som er avgjørende for dere lykke. Lek med barna. Pass på helsen. Inviter deres partner på middag. Gjør noe bra for samfunnet."

"Det vil alltid være tid til å gjøre huset rent. Ta dere av golfballene først- de ting som virkelig betyr noe. Få styr på det dere vil prioritere- resten er bare sand."

En av studentene rakte hånden i været og spurte hva kaffen representerte. Professoren smilte:"Jeg er glad for at du spør. Det er bare for å vise, at uansett hvor fullstappet livet ditt synes å være, så er det alltid plass til et par kopper kaffe sammen med en venn."

Ha ei trivelig helg!!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei.Det dær var ord å tenke åver.Ønsker deg en riktig fin førjulstid.Bodil...

Tussi sa...

Så sant som det er sagt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails