lørdag 9. januar 2010

Når det regner...

Ser ut til at værgudene har satt seg på bakbeina og sendt plussgrader og regn.
Litt av en overgang etter uker med minusgrader og sprengfrost.
Da kan det smake godt med ei god, gammeldags hvetekringle.
HVETEKRINGLE
6SS SMØR smeltes
0,5 L MELK varmes til det er fingervarmt
1 PK GJÆR blandes i
6SS SUKKER haes i sammen med
1 TS KARDEMUMME
1 EGG piskes i
12 DL HVETEMEL eltes i
*
Deien heves til dobbelt størrelse
Kjevles ut til et rektangel
Smør utover smeltet smør
Dryss på sukker og kanel, evt. hakkede nøtter/mandler
Rull sammen til ei lang pølse
Form "pølsa" til en ring på stekebrettet
Klipp skråe kutt i "pølsa" og brett kuttene utover
Settes til heving 30-45min.
Pensle med pisket egg
Stekes nede i ovnen på 200 grader til den er pent gylden, ca 30 min

6 kommentarer:

Lise sa...

Oi, den så veeeldig fristende ut! Takk for oppskrift, og kos deg videre!

Stubbetufsa sa...

Det hadde vært godt med litt gjærbakst, og denne ser god ut! Men gubben lager middag, og matdufter fortrenger ønsket om gjærkringle akkurat nå...
Kanskje i morgen!

Monicas sa...

kjente jeg ikke lukta.....jess..ingenting e som fersk gjærbakst...ja, her va det minus 23 og idag e det pluss 4 nu...merkelige greier

TORUNN sa...

Å, nå har jeg ikke smakt noe godt siden nyttårsaften. Ingenting er så godt som nystekt gjætbakst. Takk for oppskriften!

bodil sa...

Hei.Kjempe deilig med gjærbakst.Tusen takk for oppskriften.Ønsker deg en riktig fin Søndag.Klem fra Bodil..

pepperkverna sa...

Oi, den så god ut! Tar gjerne en smak.....Hege

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails