mandag 1. februar 2010

Bagels

Ishavskatedralen i Tromsø har vært lyssatt med nordlysets farger under Nordlysfestivalen.
Festivalen er en klassisk musikk-festival.

I dag har jeg bakt bagels.
Blandet litt grovt mel i deigen for å få litt fiber i baksten.

BAGELS
3 kopper lunkent vann tilsettes
1 pk gjær og
1 ss honning
2 egg piskes i sammen med
2 ss olje og
1 ts salt
Tilsett mel til passe deig, bland eventuelt i litt grovt mel
*
Sett deigen til heving i ca 40 minutter
Del opp deigen i emner på størrelse med en clementin og rull til en bolle.
Lag et hull midt i bollen, stikk fingeren inn i hullet og snurr bollen rundt fingeren til
hullet blir passelig stort.





Mens ringene hever litt, kokes vann opp i ei stor gryte.
Tilsett 2 ss sukker i vannet.


Legg ringene forsiktig ned i vannet.
Ikke ha for mange i på èn gang da de hever under koking.
Kokes i 1 minutt før de snues og kokerslike lenge på neste side.
Taes opp og legges på en kopphåndduk mens den overflødige vesken trekkes ut.
Legg ringene på bakeplate, pensle med pisket egg og strø på sesamfrø, valmuefrø o.l.
Stekes midt i ovnen på 225 gradet de de er gyldne.








7 kommentarer:

Ingrids Strikkeri sa...

Oiii..Blir sulten her;)
De så virkelig deilig ut;)
Nydelig bilde øverst;)
Ha en knallkoz kveld og takk for at du deler oppskrift;)

Hanne sa...

Jeg har aldri kommet fra tanke til handling når det gjelder å bake bagels. Tusen takk for oppskrift; disse ser kjempegode ut!
Pludrehanneklem

bodil sa...

Hei.Bagels har jeg aldrig hørt om.Spennendes.Så virkelig gode ut.Det må jeg prøve en gang.Tusen takk for oppskriften.Nydelig bilde av Ishavskaterdralen.Nydelige farger.Ha en riktig fin Tirsdagskveld.Klem fra Bodil..

Lise sa...

Så flott bilde fra Ishavskatedralen! Og herlige bagels, nam! Go'helg i vinterkulda!

Tino sa...

For et nydelig bilde av ishavskatedralen!
Bagelsene så deilige ut, visste ikke at de skal kokes først, men de hever kanskje bedre da og blir luftigere?

Ønsker deg en fin helg
Klem T

Ruska sa...

Bagels skal jeg jammen prøve å lage, det høres annerledes ut enn vanlig gjærbakst. Takk for tips! Ruska.

Jannickes Hjemmekos sa...

Hei, Randi
Takk for hilsen i bloggen min, det var koselig. Bagelsene du har bakt, så veldig gode ut - sikkert supre å bruke til nistemat. Ha en fin uke - klem fra Jannicke

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails