fredag 26. november 2010

Fredagskveld:)

Tova votter klar for å pakkes inn.
Bildet er ikke av de beste,
men regner med at gaven kommer til å varme likevel:)



Synes ofte at fin gjærbakst taper seg fort.
Etter en dag eller to blir baksten gjerne tørr/gammel,
men ikke ikke denne oppskriften på
CHALLAH som er et jødisk brød.
Hevingen tar litt tid, men resultatet er verdt ventetiden:)
CHALLAH
Lag vanlig gjærdeig av:
1 pk gjær
2 glass lunkent vann
1 glass sukker
1,5 ts salt
2 egg
1 eggeplomme
100 g smelta smør
ca 8 glass hvetemel
*
Smør en bolle,
ha deigen i bollen og la deigen heve i ca 1,5 time.
Trykk deigen ned, og la den så heve i 45 min.
Del deigen i tre deler som trilles ut til pølser
før de flettes sammen til et brød.
Etterheves under klede i 45 min.
Pensles med eggehvite
og strøes med valmue- eller sesamfrø.
Stekes på nederste rille på 180 grader i ca 45 min.


Hadde glemt å kjøpe valmuefrø.....


God helg!

3 kommentarer:

bodil sa...

Hei.Nam,nam det så virkelig godt ut.Tusen takk for oppskriften.Vottene kjempe fine.Ønsker deg en riktig fin helg.Klem fra Bodil.

Snertne sneller og små nøster sa...

Veldig fine votter - de faller nok i smak :-) Takk for tips på gjærbakst :-D Nå er det snart duket for baccalaoaften i godt selskap her. Huset er nyvaska, og det er deilig å kjenne helgefreden senke seg :-)

Ha ei fin helg og klem fra Siv

Janes hobbykrok sa...

Kjempefine votter. De ser varme og gode ut. Ha en fin kveld.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails