søndag 21. februar 2010

Nydelig, men kaldt vintervær

I dag var det "Gratinerte pannekaker" til middag,
en rett som står høyt på lista hos den yngre garde i familien.
Fyllet jeg bruker er kjøttdeig, sopp, mais, løk, paprika i en lett tomatsaus med urter og hvitløk.
Pannekakene toppes med ost før de gratineres i ovnen.
Og så gjenstår bare å nyte måltidet:)


Dette ser ut som gode, gamle fiskehjell,
men er faktisk et kunstverk som er satt opp ved flyplassen i Tromsø.



Utsikt mot Kvaløya og Eidkjosen i godværet.



En vissen utgave av den berømte Tromsøpalmen står og koser seg i solstrålene fra ei lunken vintersol.

Dette eksemplaret var en av de heldige av denne arten som berget livet i fjor sommer.
Tromsøpalmen er faktisk blitt til et stort problem i Tromsø,
der den er i ferd med å erobre store deler av byen.
Derfor har Tromsø kommune startet en offensiv for å kutte ned på antallet "palmer".


fredag 19. februar 2010

God helg fra Tromsø!!!

Endelig helg!!
Nå er jeg klar for noen dager på hytta.
Skal bli skikkelig deilig med total avslapping med god mat og god drikke.
Det er meldt temperaturer rundt -15 så det er bare å kle seg godt:)
Ønsker dere alle ei riktig god helg!!

mandag 15. februar 2010

Kjole til ei lita prinsesse

Fant mønsteret til kjolen hos http://www.torafrosethdesign.no/
Oppskriften er veldig enkel.
Den strikkes ovenfra og ned.
Strikket den i Viking babyull, ren merinoull.


Detaljer fra kjolen.







søndag 14. februar 2010

Valgets kvaler...

Finnes det noe bedre enn nybakte fastelavensboller med masse krem og melis?


Jo, kanskje nybakte fastelavensboller med krem og hasselnøttmasse?

Eller nybakte fastelavensboller med krem og hjemmelaget jordbærsyltetøy??
Må bare krype til korset og innrømme at jeg ikke klarte å velge:(
Smakte på alle tre.....



torsdag 11. februar 2010

Dobbel lykke!!!


Lars Lian har gitt ut ei utrolig fristende bok som heter

"Søtt for gud og hvermann".

Bare tittelen var nok til at jeg måtte ta en titt i boka:)


Side på side med fristende bakverk formelig ropte på meg,

og lettpåvirkelig som jeg er, var det gjort..


Valget denne gangen falt på Blåbærpai.

Kan garantere at smaken stemte med bildet!!

Men så er det jo veldig lite jeg ikke liker.....




Hvis det er flere som vil la seg friste, legger jeg ut oppskriften her:




BLÅBÆRPAI



Mørdeig: Obs! Rekker til to bunner!!

Elt sammen 300 g hvetemel,

200 g smør og

100 g sukker

Tilsett 2 egg og elt alt sammen.



Pakk deigen i plastfilm som

legges i kjøleskapet i 1 time.

Resten av deigen kan fryses.

Kle ei godt smurt form med deigen.


Fyll:

Fordel 1 dl strøkavring i bunnen av den deigkledte formen

Hell 200 g blåbær i en bolle

Tilsett 80 g sukker og

1 ss maisenna

Bland alt forsiktig sammen

Hell blandingen over strøkavringen

Stek paien på 190 grader i ca 25 minutter til deigen er lyst gylden


Bland sammen 1 egg

2-3 ss seterrømme

2 ss sukker

Hell blandingen over blåbæra

og stek videre til blandingen har stivnet,

ca 10 minutter


Serveres med is, vaniljesaus eller krem

Fikk denne awarden fra http://leneregine.blogspot.com/
Med awarden fulgte ei utfordring om å fortelle 7 ting om meg selv.

  1. Er "hekta" på håndarbeid og bøker
  2. I følge min mann er jeg den fødte pessimist
  3. Elsker båtlivet når været ikke er alt for ille
  4. Glad i å reise og oppleve andre kulturer
  5. Er ei skikkelig hønemor selv om "ungene" er voksne
  6. Storkoser meg på hytta
  7. Er ei "styggeværskråke" Elsker å gå tur i dårlig vær
Neste utfordring ble å sende awarden til 7 andre.
De heldige ble:

søndag 7. februar 2010

Nok ei arbeidshelg er over..

Helga har gått med til å male tak og vegger på det som skal bli badet på hytta vår.
Arbeidet gikk som smurt for jeg hadde vært så smart å ta med lydbok.
Merket ikke at timene gikk mens jeg hørte på "Havfruen" av Camilla Läckberg.


Har nytt prosjekt i gang på strikkepinnene.

Prøver ut et garn jeg ikke har prøvd før, Bris fra Gjestal.

Det ferdige resultatet blir vist senere.

mandag 1. februar 2010

Bagels

Ishavskatedralen i Tromsø har vært lyssatt med nordlysets farger under Nordlysfestivalen.
Festivalen er en klassisk musikk-festival.

I dag har jeg bakt bagels.
Blandet litt grovt mel i deigen for å få litt fiber i baksten.

BAGELS
3 kopper lunkent vann tilsettes
1 pk gjær og
1 ss honning
2 egg piskes i sammen med
2 ss olje og
1 ts salt
Tilsett mel til passe deig, bland eventuelt i litt grovt mel
*
Sett deigen til heving i ca 40 minutter
Del opp deigen i emner på størrelse med en clementin og rull til en bolle.
Lag et hull midt i bollen, stikk fingeren inn i hullet og snurr bollen rundt fingeren til
hullet blir passelig stort.





Mens ringene hever litt, kokes vann opp i ei stor gryte.
Tilsett 2 ss sukker i vannet.


Legg ringene forsiktig ned i vannet.
Ikke ha for mange i på èn gang da de hever under koking.
Kokes i 1 minutt før de snues og kokerslike lenge på neste side.
Taes opp og legges på en kopphåndduk mens den overflødige vesken trekkes ut.
Legg ringene på bakeplate, pensle med pisket egg og strø på sesamfrø, valmuefrø o.l.
Stekes midt i ovnen på 225 gradet de de er gyldne.








LinkWithin

Related Posts with Thumbnails